BPPNC Terpilih Pada Saringan Akhir Penilaian EKSA 2019 | PEJABAT NAIB CANSELOR
» BERITA » BPPNC terpilih pada saringan akhir penilaian EKSA 2019

BPPNC terpilih pada saringan akhir penilaian EKSA 2019

Oleh: Mohd Nazri Md. Yasin

SERDANG, 22 Oktober - Tahun 2019 merekodkan sejarah buat Pejabat Naib Canselor kerana julung kali tersenarai dalam peringkat akhir bagi penilaian Ekosistem Kondusif Sektor Awam (EKSA). BPPNC telah mengambil inisiatif untuk menambahbaik pelaksanaan Amalan 5S yang kini dijenamakan semula kepada EKSA. Pengalaman pencapaian tempat ketiga bagi amalan 5S dalam Anugerah amalan 5S Hari Kualiti dan Inovasi Perkhidmatan pada tahun 2018 telah menjadi motivasi pembakar semangat kepada warga BPPNC untuk melaksanakan penambahbaikan secara berterusan.

Bagi peringkat akhir 3 Auditor yang dilantik oleh pihak Pusat Jaminan Kualiti telah hadir bagi menunaikan tanggungjawab yang diamanahkan.

Inisiatif EKSA ini diterajui oleh Penyelaras EKSA, Encik Abdul Rahman Sharudin. Pejabat BPPNC dibahagikan kepada 4 zon utama iaitu Zon ruang pejabat yang diterajui oleh Encik Ahmad Azlan Ahmad Saad, Zon Hijau yang diketuai oleh Cik Hafsah Johan , Zon Rekod yang diketuai oleh Puan Sarina Md Suri dan Zon Fasiliti.yang diketuai oleh Encik Muhammad Azfar Ismail. Antara penambahbaikan yang telah diterapkan semasa pelaksanaan EKSA pada julung kalinya ini adalah sistem aplikasi mobile SMAT dan SDR. Di samping itu, BPPNC turut menyediakan ruang Read@Uni yang dinamakan Baca@PNC, Go Green dan Rooftop Urban Agriculture.

Walau apapun keputusan pihak juri, tahniah diucapkan kepada warga BPPNC kerana telah berjaya melaksanakan penambbahbaikan berterusan dan terpilih bagi peringkat akhir EKSA tahun 2019.

 

  

Taklimat daripada Ketua Bahagian Pentadbiran, Pejabat Naib Canselor selaku pengerusi EKSA, BPPNC